Ralph Smits

Art direction / strategy

 

Toen deze rasechte Art director in 1996 afgestudeerd en wel het Grafisch Lyceum Eindhoven verliet, ging hij direct aan de slag als vormgever annex dtp’er met schets-skills.

Door de jaren heen ontwikkelde hij zich tot Art director/designer met een liefde voor het maken van Photoshop-visuals om je vingers bij af te likken. Met de tonen van de Foo Fighters op de achtergrond hapt hij regelmatig modder op z’n mountainbike. Ook rommelt Ralph graag aan het speelhuisje voor de kinderen en is hij bij het kijken naar films niet meer uit z’n trance te halen.

Ralph kan:

concepten bedenken, brainstormen over strategieën, namen bedenken, scriptschrijven, vormgeven, presentaties geven, illustraties maken, visual identities ontwikkelen, kritisch zijn, fotografie begeleiden, beeldbewerken, animaties maken en rake klappen uitdelen vanuit de achterhoede bij tafelvoetbal.

Ralph werkte voor:

Wijnen Bouw, Coba, Bata Industrials, Licor 43, Senzer, Dixap, Bruil beton & mix, Philips, Heras, ROCKWOOL, Makita, Circus Herman Renz, Rabobank, Gold Strike, ZLM Verzekeringen, Joanknecht & van Zelst, Ciber, Welten groep, De Groene Campus, Xerox.