wat Als ademEn MoeiTE kOSt

Loop eens een trap op, ga eens een dag shoppen of probeer jouw sport eens uit te oefenen waarbij je de hele tijd door een rietje moet ademen. Dan weet je waar 600.000 Nederlanders met COPD dagelijks mee te maken hebben. Bij Ciro (gespecialiseerd in onder andere COPD-behandelingen) vonden ze het hoog tijd om voor deze chronische ziekte aandacht te vragen.

De straat op

Met COPD kan zelfs winkelen een grote opgave zijn. Voor mensen met COPD voelt het alsof je door een rietje ademt. Daarom gingen medewerkers van Ciro de straat op om bij vijf winkelcentra in Limburg de voorbijgangers dit gevoel te laten ervaren. Met rietjes in de vorm van longen maakten ze het winkelend publiek bewust hoe het is om COPD te hebben en dat Ciro gespecialiseerd is in het behandelen van deze chronische ziekte. De actie werd gelanceerd tijdens de Wereld COPD-dag.

Case_Ciro_COPD_Campagne_Rietje_0.jpg

Case_Ciro_COPD_Campagne_Op_straat.jpg

Case_Ciro_COPD_Campagne_Website.jpg

word vriend van ciro

De promotie-actie heeft niet alleen voor bewustwording gezorgd, er werd ook gevraagd om onderzoek naar COPD te steunen. Via een landingspage konden geïnteresseerden zich laten informeren, een donatie doen en/of zich inschrijven voor vrijwilligerswerk bij Ciro. En dat kan nog steeds: www.vriendenvanciro.nl

Wat hebben we gedaan?

  • Campagne
  • Activatie
  • Landingspage
  • Productie

Meer weten?